2019. November 20.
dvdX Forum
     
Főmenü arrow Program leírások arrow Cikkek, Szoftver tesztek arrow Vegas 6.0 HUI a kalózok kezében!
Szavazás
Miből szeretnél többet a honlapon?
 
Vegas 6.0 HUI a kalózok kezében! Nyomtatás Email
Olvasóink értékelése: / 13
ElégtelenKitűnő 
Írta Rob   
2007. February 09.

Sajnos tudomásunkra jutott, hogy egyik magyarításunkat egy kedves, munkánkat értékelő egyén közzétette az interneten. A Vegas 6.0 HUI programról van szó.

A program magyar exe fájljait új köntösbe csomagolta az illetö, hozzá nem értő módon megalkotott egy telepítő csomagot. Ami a leginkább bosszant, az nem az, hogy valaki közzétette munkánkat, hanem, hogy úgy tünteti fel, mintha az eredeti, a RO&EL FILM PRODUCTIONS által készített programot lehetne letölteni. Természetesen egy sorozatszámot is mellékelt, mely alapján sikerült beazonosítani a kedves vásárlót. Ugye egyértelmű, hogy tettét tagadja, viszont ha nem osztotta meg másokkal a sorozatszámot, akkor hogy kerülhetett mégis az internetre? Ha már új telepítöt csinált, miért a tölünk kapott sorozatszámot használta?

Azt hiszem ez az a pont, mikor hiszek neki és azt mondom, nem Ő volt az elkövető. Annyira senki nem lehet hülye, hogy újra becsomagolja a magyar exe fájlokat és a vásárláskor megadott sorozatszámot használja.

Felmerülhet a kérdés, ha senkivel nem osztotta meg a tulajdonában lévő liszenszkulcsot, akkor hogy szerezhette meg bárki is? A válasz roppant egyszerű. Az e-mail fiókjából, vagy a számítógépéről.

Szerintem a tettesnek fogalma sincs, kit is feketített be valójában, egy rosszakaró hacker, aki a könnyebb védelmeket fel tudja törni, de nagy valószínüséggel fogalma sincs a számítógép kezeléséről! Ami pedig az erkölcseit illeti, nos, arról inkább nem is írnék!

Miért nem a mi szerverünket törte fel a programért? Talán mert nem csak egy Windows tüzfal, ami védi? A legtöbb ember, aki jogtalanul használ programokat nincs is tisztában vele, milyen károkat okoz. Arról ne is beszélve, hogy évekig, hónapokig tartó kemény munkák értékét gyalázzák meg, az anyagi vonzatáról nem is beszélve.

Sajnálom, hogy ilyen világban élünk! Viszont köszönettel tartozom azoknak, akik nem szimpatizálnak a "lopd meg a szomszédod, ha nincs otthon és nálad hagyta a kulcsot" jelszóval. Szerencsémre az utóbbi egy évben elég sok ilyen embert ismertem meg.

Rob

 dvdX Tippek-Trükkök véleménye:

Sajnos, az már nem deríthető, ki, hogy valóbjában, ki a ludas. De viszont teljesen, érthetetlen, hogy a hacker nem fél a jogi eljárások következményeitől.

A szoftverek védelme, már Magyarországon, egyre jobban kiforott. A büntető törvénykönyv szerint ezen büncselekmények, különbözö kategóriába esnek. Tudomásom szerint 5 évig sujtható, persze tetemes pénz összeg kiterhelése melett. Elrettentően írom, ezen szavakat, hogy elgonolkozzon az is, akiben csak a gondolat fogant meg.

Üdvözlettel: dvdX

 

 
< Előző

JVC Samsung Sony Toshiba Vestel LG Acer Panasonic Philips 3D szemüveg
Támogasd PayPal-en dvdx.hu honlapot

Írd be az összeget:Támogasd a fejlesztéseket, hogy hatékonyabb, és jobb legyen a dvdx.hu honlap.

Köszönjük! Részletekért kattints IDE!Ma 2019. 11. 20, szerda, Jolán napja van.
Holnap Olivér napja lesz.
Legújabb letöltések
Jun.08
Downloads
FileClone2go Free Video Converter 1.3.8
May.28
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0c HUI
Mar.12
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0a HUI
Dec.12
Downloads
FileDVD Shrink v3.2.0.15 hu portable
Aug.15
Downloads
FileWinamp v5.541
Legtöbbet letöltött fájlok
Jan.07
Downloads
File iconDVD Shrink 3.2 hu
36090
Mar.06
Downloads
File iconFree 3GP Video Converter 2.4.5.1 hu
33061
May.08
Downloads
File iconDivxToDVD 0.5.2b
30642
Mar.12
Downloads
File iconSony Vegas Pro 8.0a HUI
29542
Apr.06
Downloads
File iconVegas 7.0 HUI
21883
Legtöbbet nézett leírások
dvdX Fórum Belépés
Felhasználónév

Jelszó

(C) 2007 dvdX Tippek-Tükkök - Minden jog fenntartva!   HonlaptĂ©rkĂ©p Lap tetejĂ©re
Impresszum Kapcsolat Jogi Állásfoglalás Impresszum