2024.03.28.
dvdX Forum
     
Fömenü








Szavazás
Miböl szeretnél többet a honlapon?
 
Film szinkronizálás Nyomtatás Email
Olvasóink értékelése: / 36
ElégtelenKitűnő 
Írta: dvdX   
2006.05.21.
Film szinkronizálás 5.1 magyar hang VHS-röl
Lássuk a step by stepet:

1. összenézem a vhs és dvd idotartamát, ha nem egyezik, elég kockázatos neki menni.
/pl: A zenész a DVD és a vhs nagyon eltér/

2. Soundforge-al bedigizem /Fontos! 48000 Hz 16 bit sztereo/, az eredetit decrypterrel ifo módban stream processing-gel kiszedem./Használható bármi más prg is, vobedit, smartripper.../

3. Az eredeti ac3-ból készítek egy sztereó wav-ot a besweet gui /bármi más progi is jó/ segítségével , hogy a bedigizett hangot pontosan összeilleszthessem. Mind a kettot megnyitom soundforge-ba egymás alá teszem, keresek esemény-zajokat pl. ajtócsapódás, lövés. A beszéd nem szokott jó lenni, az eltérést a két esemény-hang között 0,01 sec alatt próbálom
tartani, ez észrevehetetlen. Tehát a film elején megkeresek egy lövést az eredetibe, a digizettbe megnézem az idokülönbséget és a digizett elejéhez "insert silence", vagy a különbség idejét kijelölöm és törlöm. Elvileg az eleje szinkronba lesz, belevizsgálok a késobbi részekbe, ha stimmel akkor normalizálom és mentem. Ellenorzésképpen a bsplayerrel megnyitom a film m2v-t és hozzányitom a hangot, és figyelem, ha jó továbblépek, ha nem vissze a soundforgeba és pontosítás. Az elmentett digizett filet a DartXP Pro nevu zajszuron át szoktam engedni és a videóm zajmintáját kiszurtem a wav-ból. Ajánlott lépés!

4. A szurt hangot soundforge-ban megnyitom, kijelölöm csak az egyik csatornát elejétol végéig, egérrel kihúzom a munkaterületre, ezt a mono wavot és persze a másik csatornával ugyanígy eljárva elmentem left illetve right néven.

5. A szurt hangot soundforge-ban a "channel converter"-rel "stereo to mono use both channels 50%" presettel elmenten centernek.

6. A többi 3 csatornát az eredetibol szoktam beletenni. "Besweet gui"-val az eredeti ac3-ból "six mono waves"-t készítek. Törlöm a left, right, centert.

7. Indul a Vegas4. File menu New, a project settingsben az Audio fülre bökve lehet beállítani az 5.1 audiot. Ha kész, be kell húzni egymás alá a hat mono csatornát és el kell helyezni a hangtérben az oket megilleto helyre.Ez lehet, hogy így nem step by step hangzású, de ha itt tart valaki szerintem nem lehet elvéteni. A digizett bal /left a soundforge-ból/ a frontleft a hangszóróra rá kell dobni úgy, hogy 100% left és 100% front legyen a felirat. A többi hangot is ugyanígy, kivéve az LFE csatornát. Ennél a csatorna elosztó képre kell bökni jobb egérrel, és azt kell választani, hogy legyen LFE./Ez a mélyláda/. A csatornák sorrendje nem számít, a lényeg, hogy jó helyre jelöljétek oket. Ha kész, bele kell hallgatni és nézni kell a kivezérlésjelzon, hogy minden csatornának van-e hangja.Fontos! Keresni kell egy kajak hangos részt és belehallgatni, ha akivezérlésjelzo valahol "clipping"-et mutat azt a csatornát le kell hallkítani,/ha az oldal ugye akkor a párját is ugyanannyira/ különben a hifi kattanni fog, ami sokat ront az élvezeti értéken...

8. Ha ok, mehet a rendering: File menü: Render As nevet kell neki adni és legyártja az 5.1 audiót 448 Kbit. Ha túl nagynak tartjátok a file-t át lehet alakítani 384 Kbitesre az AC3 machine /ami a Besweet-nek egy GUI-ja/ progival ripsz-ropsz. Figyelem! Az új Besweet nem hajlandó az ac3 enkódolásra! Én egy régit tettem be az AC3 machine könyvtárába.

9. Ha van feltelepítve AC3 filter akkor kipróbálhatod a BSPlayerrel megnyitni az film m2v-jét és hozzá az új ac3hu hangot és mehet az authoring.
Néhány tapasztalat:
Digizés közben a mobil távol legyen!!! Hosszú filmeknél /konkrétan nem tudom mi a hosszú, de amikor a Keresztapa I-et összeraktam 1 lemezre és rátettem a magyar szinkront, ott felmerült ez a probléma / a soundforge nem ment wav-ot, ott mp3-ba mentettem. A progik megtalálhatók a neten én is onnan szedtem. A Sonic Fondry-nak van egy AC3 encoding progija /Soft Encode/, de az órákig dolgozik, a Vegas4 gyorsabb. A barátomnak föltettük a gépére a Vegas4-et és a Soft Encode sebességére jótékony hatással volt. A Soft Encode áttekinthetobb, mint a Vegas.
Szerzö: Ezt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát
***
Ehhez kapcsolodó cikk: ITT TALÁLHATÓ
 
< Előző   Következő >

JVC Samsung Sony Toshiba Vestel LG Acer Panasonic Philips 3D szemüveg
Támogasd PayPal-en dvdx.hu honlapot

Írd be az összeget:



Támogasd a fejlesztéseket, hogy hatékonyabb, és jobb legyen a dvdx.hu honlap.

Köszönjük! Részletekért kattints IDE!



Ma 2024. 3. 28, csütörtök, Gedeon napja van.
Holnap Auguszta napja lesz.
Legújabb letöltések
Jun.08
Downloads
FileClone2go Free Video Converter 1.3.8
May.28
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0c HUI
Mar.12
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0a HUI
Dec.12
Downloads
FileDVD Shrink v3.2.0.15 hu portable
Aug.15
Downloads
FileWinamp v5.541
Legtöbbet letöltött fájlok
Jan.07
Downloads
File iconDVD Shrink 3.2 hu
36267
Mar.06
Downloads
File iconFree 3GP Video Converter 2.4.5.1 hu
33128
May.08
Downloads
File iconDivxToDVD 0.5.2b
30988
Mar.12
Downloads
File iconSony Vegas Pro 8.0a HUI
29611
Apr.06
Downloads
File iconVegas 7.0 HUI
21905
Legtöbbet nézett leírások
dvdX Fórum Belépés
Felhasználónév

Jelszó

(C) 2007 dvdX Tippek-Tükkök - Minden jog fenntartva!   HonlaptĂ©rkĂ©p Lap tetejĂ©re
Impresszum Kapcsolat Jogi Állásfoglalás Impresszum