2019. October 13.
dvdX Forum
     
Főmenü arrow Program leírások arrow DVD szerkesztés arrow DV-ből DVD (DV to DVD)
Szavazás
Miből szeretnél többet a honlapon?
 
DV-ből DVD (DV to DVD) Nyomtatás Email
Olvasóink értékelése: / 42
ElégtelenKitűnő 
Írta dvdX   
2007. December 25.

DV-ből DVD (DV to DVD)

/képekre kattintva nagyobb méret/ 

Családi felvételeinket, könnyedén, és egyszerűen kiírhatjuk DVD Video formátumba. A DV kamerával rögzített műsort, fogjuk DV formátumból DVD-évé varázsolni. A DV-ből DVD leírásnak a nagyszerűsége, nem csak az egyszerűség, hanem az, hogy egy árva petákot sem kell költenünk programokra. Az itt leírt DVD Buherálás, csak a Windows beépített Windows Movie Maker, és a VSO DivxToDVD programokra épül. A DV to DVD, avagy DV AVI fájlból DVD varázslás, remek művelet lehet, kameránkkal rögzített műsor megörökítéséhez. A műveletben, NEM lesz szó menükészítésről, és több hangsáv, és felirat beintegrálásról. Még fejezeteket sem teszünk a filmbe! Ha profibban akarod elkészíteni (menü, hang, felirat, fejezetek), ajánlom a Sony DVD Architect leírását a DV rögzítése után, később vissza térünk rá. Na, de kezdjük el!

 

Windows Movie Maker – DV Rögzítése

Indítsd el a Windows Movie Maker programot, majd kattints a Feladatok ablakban lévő Filmes műveletek-->Rögzítés videoeszköszről opcióra.

Egy varázslót dob be a Movie Maker program. Az első ablakban (Rögzített videófájl), az Adjon meg egy fájlnevet a rögzített videó számára mezőjében, be is írhatod a leendő videó nevét. Az alatta lévő, Válasszon egy helyet a rögzített videó mentéséhez mezőben, add meg a kimeneti könyvtárat (ahová mented a DV fájlt). Majd nyomsz egy Tovább gombot.

A varázsló, következő ablakában (Videobeállítás), állíthatod be a létrehozandó videó, típusát, és minőségét. Három választható lehetőség közül, mindenképp az Egyéb beállítást válaszd, hisz itt konfigurálható videó típusa, és minősége. Én személy szerint a DV-AVI (PAL) opciót javaslom, amit ki is választhatsz a lenyíló menüben. Tovább gomb.

A harmadik ablakban (Rögzítés módja), két választásunk lehet: Egész szalag felvétele automatikusan, és a Részletek felvétele a szalagról kézzel. Ez gondolom egyértelmű, az első funkció teljesen automatizált, a szalag elejéről felveszi a filmet a merevlemezre. Én most a második, a Részletek felvétele a szalagról kézzel opciót mutatom be. Az Előkép mutatása rögzítés közben pipát érdemes bent hagyni, hisz így láthatod a filmet digitalizálás közben. Nyomj egy Tovább gombot.

A következő ablakban (Videó rögzítés), kezdhetjük el a DV rögzítését. Az Előnézet ablakban, vagy a kamerádon állítsd be, hogy honnan szeretnéd felvenni a videót. A bal alsó sarokban lévő kipipálható opciók nem fontosak, hisz a felvétel után nem a Movie Maker programmal fogunk tovább szerkeszteni. Ha meg vagy a beállítással, kattints a Rögzítés indítása gombra, elindul a felvétel. Természetesen megvárod a kazettán lévő film időtartamát, ez az idő megegyezik valós idővel (real time).

A felvétel befejeztével, pedig nyomd meg a Rögzítés leállítása gombot.

Meg van a DV avi fájlunk, zárd be a Windows Movie Maker programot, feldob egy projekt mentési lehetőséget, itt el is mentheted, vagy nem. Nem lényeges szempont, hisz nem szerkesztettél semmi lényeges dolgot, ebben a programban.

A Windows-os felületen valahogy így fog kinézni:

 

 

 

VSO DivxToDVD – DV-ből DVD

Indítsd el a DivxToDVD szoftvert, és klikkelj a Betöltés gombra, majd hívd be a DV AVI fájlt. Add meg a kimeneti könyvtárat, a Mentés helye gombra kattintva, ahová a szabványos DVD összeállítást fogod konvertálni.

 

 

Az Arány lenyíló menüben, állítsd be a TV képernyő megjelenését. Ezek lehetnek, Automatikus, 4:3, és 16:9.

A Szabvány lenyíló menüben, beállíthatod a videó szabványát. Itt Automatikus, PAL, és az NTSC lehetőségek közül választhatsz.

Ha nem vagy biztos magadban a beállításokkal kapcsolatban, akkor válaszd az Automatikus beállításokat.

Ha megvagy, ezekek az opciók beállításával kattints, a Konvertál gombra.

És elkezdődik a DV átalakítása DVD formátumba, ezt várd ki türelmesen.

 

 

Ha befejezte a DivxToDVD program a munkát, feldob egy ablakot, hogy Konvertálás befejezve.

Az AVI-ból DVD-re való átalakítás után, meg tekintheted, hogy mit alkottál.

 

Ez a programleírás nagyon egyszerűen mutatja be a kameráról a DVD-éig műveletet. Nem szerettem volna bonyolítani, hisz néha gyorsan kell megmutatnunk a filmet ismerőseinknek, barátainknak. Vagy egyszerűen nem akarunk, vagy tudunk belemélyedni a szerkesztésbe. Ha van időd, hogy bíbelődj, vagy már haladó DVD Buherátor vagy, akkor csak a Windows Movie Maker – DV Rögzítése részt alkalmazd. És ezután egy komolyabb DVD szerkesztő programmal szerkessz tovább. A DVD szerkesztés rovatban találsz leírásokat, vagy a Sony DVD Architect (nem ingyenes) programmal is megolthatod a remekművedet. Egy komolyabb Author program természetesen, már tudja a több hangsáv, felirat beemelését, menükészítést, és fejezetek létrehozását.

Remélem sokat segített ez a DV2DVD tutorial a DVD szerkesztésedhez.

Ha többet szeretnél meg tudni a Windows Movie Maker programról, akkor töltsd le az ingyenes Microsoft XP oktatóvideót a honlapról.  Ebben a tréningben részletesen megtudhatsz a kezeléséről (rögzítés, menü, effektelés, stb.) mindent.

 

DV-ből DVD (DV to DVD) leírás: dvdX

 

 
< Előző   Következő >

JVC Samsung Sony Toshiba Vestel LG Acer Panasonic Philips 3D szemüveg
Támogasd PayPal-en dvdx.hu honlapot

Írd be az összeget:Támogasd a fejlesztéseket, hogy hatékonyabb, és jobb legyen a dvdx.hu honlap.

Köszönjük! Részletekért kattints IDE!Ma 2019. 10. 14, hétfő, Helén napja van.
Holnap Teréz napja lesz.
Legújabb letöltések
Jun.08
Downloads
FileClone2go Free Video Converter 1.3.8
May.28
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0c HUI
Mar.12
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0a HUI
Dec.12
Downloads
FileDVD Shrink v3.2.0.15 hu portable
Aug.15
Downloads
FileWinamp v5.541
Legtöbbet letöltött fájlok
Jan.07
Downloads
File iconDVD Shrink 3.2 hu
36075
Mar.06
Downloads
File iconFree 3GP Video Converter 2.4.5.1 hu
33060
May.08
Downloads
File iconDivxToDVD 0.5.2b
30626
Mar.12
Downloads
File iconSony Vegas Pro 8.0a HUI
29537
Apr.06
Downloads
File iconVegas 7.0 HUI
21883
Legtöbbet nézett leírások
dvdX Fórum Belépés
Felhasználónév

Jelszó

(C) 2007 dvdX Tippek-Tükkök - Minden jog fenntartva!   HonlaptĂ©rkĂ©p Lap tetejĂ©re
Impresszum Kapcsolat Jogi Állásfoglalás Impresszum