2019. November 20.
dvdX Forum
     
Főmenü arrow Program leírások arrow Egyéb arrow Memóriachipek a notebookokban
Szavazás
Miből szeretnél többet a honlapon?
 
Memóriachipek a notebookokban Nyomtatás Email
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta dvdX   
2008. August 07.
A laptopokban nemsokára memóriachipek fogják helyettesíteni a régóta használatos merevlemezeket?

A Sandisk memóriachip gyártó cég egy új 32 Gigabyte-os memóriachipet mutatott be "merevlemez újdonságként" az Amerikában megrendezett CES technológiai vásáron. A berendezésütés- és rázkódás biztos. A magyarázat egyszerű: a normál merevlemezzel ellentétben a memóriachipben nincsenek mozgó alkatrészek.
A laptopokban a hagyományos "merevlemez" szerepét egy nem felejtő memóriachip veszi át, a számítógépgyártók felé a szállítások 2007 első félévében indulnak.A koronggal, motorral és leolvasó fejjel rendelkező normál merevlemezekkel ellentétben a ram-chipes memóriáknak egyáltalán nincs mozgó alkatrésze. Ezért tudnak ellenállni az ütődéseknek és a rázkódásnak. Ezen felül az adatokat leolvasása és beírása is gyorsabban történik. A Sandisk saját adatai szerint az új flash-lemezzel 35 másodperc alatt bootolni lehet egy Windows Vista laptopot.
A több ezer dollárt is kitevő áruk miatt a flash-lemezeket eddig csak szűk körben alkalmazták, például honvédségi laptopokban kipróbálás céljából.
A memóriachipek tömeges eladása csak lényegesen alacsonyabb árfekvés mellett lesz lehetséges. Várhatóan 600 dollárral lesz drágább, mint egy hagyományos merevlemezzel működő laptop. A régebbi számítógépekhez csak a későbbiekben dobják piacra.

A nagy RAM memóriák elterjedését a hozzájuk szükséges úgynevezett NAND memória előállítási árának egyértelmű csökkenése is elősegíti. A piacvezető Samsung bejelentette, hogy a 16-Gigabit-Nand-Flashchipekből már elküldtek egy-egy mintadarabot az ipari felhasználóknak. A korábbi modellekkel összehasonlítva, az újabbaknak kétszeres a beolvasási- és 1,5-szeres az írási sebessége.


Az LCD TV ára 2007-ben tovább csökken!

Egy biztos: a nagyformátumú tévékészülék továbbra is hódít! Annak ellenére, hogy az idén nagyon megnőtt a kereslet az LCD TV-k iránt, a készülékek ára tovább csökken. Az év során az LCD tévék ára 30-40 százalékkal is csökkenhet, adja hírül a "Digitimes" IT portál ipari köröktől szerzett értesülésekre hivatkozva. Ennek megfelelően egy 32 colos képátmérőjű készüléket 500-600 euróért lehet majd kapni. Ilyen és ehhez hasonló hangokat lehet a gyártóktól is hallani: " Az árak alakulását nehéz előre megjósolni. Mi azon vagyunk, hogy az újonnan bevezetett nagyobb formátumú készülékek ára tovább csökkenjen" - nyilatkozta Axel Gentzsch, a LOEWE televízió gyártó cég szóvivője.
Az iparág már a múlt évben szembeszállt a - különösen a nagyformátumú tévékészülékek - területén tapasztalt visszaeséssel. 2006. január és november között egy 42 colos készülék ára 42 százalékkal csökkent.
A Displaysearch, az Isuppli és a Displaybank piackutató cégek egybehangzóan növekedést jósolnak. Közűlük is a legoptimistább a Displaysearch, ők 2007-ben mintegy 70 millió LCD tévékészülék eladásával számolnak. E mögött messze elmaradnak versenytársak, a plazma TV és a kivetítő eladások.
A Sharp bemutatja a világ legnagyobb, 108 col képátmérőjű LCD tévékészülékét
A fogyasztói elektronikai cikkek vásárán a Sharp Electronics elektronikai konszern bemutatta a világ legnagyobb LCD tévé-jét. A 2,74 méter (108 col) képátmérővel rendelkező televízió túlszárnyal minden eddigi prototípust, amelyet a gyártók eddig bemutattak és idén nyáron piacra fognak dobni. A kutatás-fejlesztésre fordított beruházásoknak köszönhetően a Sharp a megnagyobbított képátmérő mellett egyéb fejlesztésekkel is büszkélkedhet: a Sharp a szokványos 1,920 x 1,080 HD felbontást 4.096 x 2.160 pixelre négyszerezte, a kontrasztértéket 1.000.000:1 értékre, a pixel reakcióidőt 120 Hertz-en négy milliszekundumra feljavította. A 108 colos óriás árát a Sharp nem hozta nyilvánosságra. A készülék 2007. első félévében kerül a boltokba.Az LCD tévék a 40 collnál nagyobb plazmakészülékek versenytársai. A Toshihiko Fujimoto, a Sharp Electronics közép-európai szervezete által nyilvánosságra hozott adatok szerint a 108 colos LCD tévékészülék nagyobb, mint a valaha gyártott legnagyobb plazma készülék. A cég többek között kiemeli, hogy az LCD tévék nagyobb felbontásúak és kevesebb áramot fogyasztanak, mint a plazma készülékek.


Üdvözlettel dvdX


 
< Előző   Következő >

JVC Samsung Sony Toshiba Vestel LG Acer Panasonic Philips 3D szemüveg
Támogasd PayPal-en dvdx.hu honlapot

Írd be az összeget:Támogasd a fejlesztéseket, hogy hatékonyabb, és jobb legyen a dvdx.hu honlap.

Köszönjük! Részletekért kattints IDE!Ma 2019. 11. 20, szerda, Jolán napja van.
Holnap Olivér napja lesz.
Legújabb letöltések
Jun.08
Downloads
FileClone2go Free Video Converter 1.3.8
May.28
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0c HUI
Mar.12
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0a HUI
Dec.12
Downloads
FileDVD Shrink v3.2.0.15 hu portable
Aug.15
Downloads
FileWinamp v5.541
Legtöbbet letöltött fájlok
Jan.07
Downloads
File iconDVD Shrink 3.2 hu
36090
Mar.06
Downloads
File iconFree 3GP Video Converter 2.4.5.1 hu
33061
May.08
Downloads
File iconDivxToDVD 0.5.2b
30642
Mar.12
Downloads
File iconSony Vegas Pro 8.0a HUI
29542
Apr.06
Downloads
File iconVegas 7.0 HUI
21883
Legtöbbet nézett leírások
dvdX Fórum Belépés
Felhasználónév

Jelszó

(C) 2007 dvdX Tippek-Tükkök - Minden jog fenntartva!   HonlaptĂ©rkĂ©p Lap tetejĂ©re
Impresszum Kapcsolat Jogi Állásfoglalás Impresszum