2024.03.29.
dvdX Forum
     
Fömenü arrow Program leírások arrow VIDEO szerkesztés arrow Movie készítés alapok - Kislexikon








Szavazás
Miböl szeretnél többet a honlapon?
 
Movie készítés alapok - Kislexikon Nyomtatás Email
Olvasóink értékelése: / 18
ElégtelenKitűnő 
Írta: dvdX   
2006.06.02.

Movie készítés alapok

Legelsõ dolgunk hogy a megszerzett dem-et másoljuk be a Counter-Strike könyvtárba. Egészen oda, ahol a configunk is van. Az egyszerûség kedvéért nevezzük át mondjuk ok.dem-re.Indítsuk el a cs-t. állítsuk a felbontást 640X480-ra majd a konzolba viewdemo ok.dem paranccsal indítsuk el a demot .Nézzük végig és konsolból tudjuk elõre és visszapörgetni.A kiválasztott jelenetnél konsolba írjuk be startmovie ok 30 jelenet végénél, pedig endmovie. Siessünk a Konsole bezárásával, mert ilyenkor a képernyõn látható képet rögzíti a gépünk. Kicsit be fog szaggatni a gép a felvételkor de ez ne zavarjon bennünket. Most a Cs könyvtárunkban keletkezett rengeteg okBmp képünk szépen sorszámmal ellátva. Nyissuk meg a Videomach programot és a felvett Bmp-ket nyissuk meg vele. Nézzük meg melyek a felesleges képkockák, majd töröljük õket a Totalcommanderben. Ezután jön a Bmp bõl avi-vá konvertálás, amit egy igen egyszerû és kis méretû progival a Bmp2avi -val tudunk megoldani. Nyissuk meg vele azokat a bmp-ket amik, egy jelenethez tartoznak.majd az Fps-nél állítsuk be az avi sebességét folyamatos mozgáshoz 24 körüli beállítást, alkalmazzunk, ha ennél lassabbat szeretnénk, tegyük alacsonyabbra, ha gyorsabbat, akkor magasabbra ezt a számot. Tömörítsük be avi-vá. Fontos hogy az opciókból a teljes tömörítetlen képkockává alakítást válasszuk ki. Ez azért is lényeges ugyanis a movienkat csak egyetlen egyszer tömörítsük be, különben a minõsége folyamatosan romlani fog, ha ezt többször tesszük meg. És azért mert a következõ program, amit használni kell csak avi fájlokat fogad Bmp ket nem. Szóval mikor megvan a jelenetrõl a snitt, ami még igen nagy méretû fogjuk a következõ programot a Vegas Videot és megnyitjuk vele a jeleneteket, amik ugye már avi kiterjesztésben vannak. Ezeket szépen ott összerakjuk effekteket rakunk a jelenetek közé, feliratokat, hangot a Movienk alá és szépen betömörítjük. Vegasban a tömörítésnél Wmv9.0 formátumot használjunk. Ehhez persze rendelkeznünk kell 1 ACEmegaCodec-el is a Templaten-nál állítsuk 3Mbps Video-ra többi beállítást, ne piszkáljuk így egy 5 perces moviet betömörít Kb. fél óra alatt. Ezzel kapunk egy jó minõségû ámde mégis aránylag kicsi wmv fájlt. Nagyjából ennyi lenne. A Vegas Videónak nem írom le részletekbe menõen a mûködését, mert szinte magától értetõdik és rövid idõ alatt el, lehet sajátítani a mûködését. De ha valaki estleg elakadna kérdezzen bátran segíteni fogok neki.Kellemes idõtöltést és sok sikert és türelmet kívánok mindazoknak, akik belevágnak movie-juk elkészítésébe.

Kislexikon

Capture (felvétel): nyersanyag átjátszása vagy felvétele valamilyen külsõ eszközrõl (például kamera, webkamera, képmagnó, tévé-tuner)


Diavetítés, bemutató (slide show): állóképek egymás után kivetítése.
Forgatókönyv nézet (storyboard view): ebben a nézetben filmünknek egy képes forgatókönyv, az egyes jeleneteknek egy-egy kép felel meg az adott jelenetbõl.


Gumivonal (rubber band): egy adott érték (például hangerõ) idõbeli szabályozására szolgál. Az érték változását jelzõ vonalat bármely ponton föl-le húzhatjuk, ezzel változtatva értéket az adott ponton.


Idõvonlalas nézet (timeline view): ebben a nézetben egy vízszintes "idõvonal" alatt sávok helyezkednek el, amelyek egyes képek, hangok vagy feliratok, effektek idõtartamát jelzik.


Kötegelt átjátszás (batch capture): Egyes programokban lehetõség van arra, hogy listát készítsünk a csatlakoztatott DV eszközön kikeresett szükséges jelenetekrõl. Ezután a program a felhasználó beavatkozása nélkül átjátssza a megfelelõ részeket (ez a mûvelet hosszabb idõt is igénybe vehet).


Marker (könyvjelzõ): egyes képkockák megjelölésére szolgáló eszköz, általában a professzionális programokban található meg.


Renderelés: a végtermék elkészítése.


Time code: egy-egy képkockához rendelt idõinformáció.


Trimmelés: egy-egy jelenet "megvágása", azaz az elejének és a végének a pontos beállítása (a többi rész lenyesése).

 

 
< Előző   Következő >

JVC Samsung Sony Toshiba Vestel LG Acer Panasonic Philips 3D szemüveg
Támogasd PayPal-en dvdx.hu honlapot

Írd be az összeget:



Támogasd a fejlesztéseket, hogy hatékonyabb, és jobb legyen a dvdx.hu honlap.

Köszönjük! Részletekért kattints IDE!



Ma 2024. 3. 29, péntek, Auguszta napja van.
Holnap Zalán napja lesz.
Legújabb letöltések
Jun.08
Downloads
FileClone2go Free Video Converter 1.3.8
May.28
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0c HUI
Mar.12
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0a HUI
Dec.12
Downloads
FileDVD Shrink v3.2.0.15 hu portable
Aug.15
Downloads
FileWinamp v5.541
Legtöbbet letöltött fájlok
Jan.07
Downloads
File iconDVD Shrink 3.2 hu
36268
Mar.06
Downloads
File iconFree 3GP Video Converter 2.4.5.1 hu
33129
May.08
Downloads
File iconDivxToDVD 0.5.2b
30989
Mar.12
Downloads
File iconSony Vegas Pro 8.0a HUI
29611
Apr.06
Downloads
File iconVegas 7.0 HUI
21905
Legtöbbet nézett leírások
dvdX Fórum Belépés
Felhasználónév

Jelszó

(C) 2007 dvdX Tippek-Tükkök - Minden jog fenntartva!   HonlaptĂ©rkĂ©p Lap tetejĂ©re
Impresszum Kapcsolat Jogi Állásfoglalás Impresszum