2024.04.26.
dvdX Forum
     
Fömenü arrow Program leírások arrow DVD szerkesztés arrow Soundforge + Besweet Gui








Szavazás
Miböl szeretnél többet a honlapon?
 
Soundforge + Besweet Gui Nyomtatás Email
Olvasóink értékelése: / 11
ElégtelenKitűnő 
Írta: dvdX   
2006.06.02.
Soundforge + Besweet Gui

Elso lépésként össze kell néznünk az adott hangunkat a DVD hosszával, ez lehet kiindulásként MP3 vagy WAV. MP3 esetében át kell kódolni WAV kiterjesztésbe bármilyen audio programmal.

A hangunkat Soundforge-al bedigitalizáljuk 48000 Hz 16 bit stereo, az eredetit DVDDecrypter-el IFO módban Stream processing-el kiszedjük.

Az eredeti AC3-ból készítünk egy stereo wav-ot a Besweet Gui segítségével , hogy a bedigitalizált hangot pontosan összeilleszthessük. Mind a kettot megnyitjuk Soundforge-ba egymás alá tesszük, keresünk esemény-zajokat pl. ajtócsapódás, lövés. A beszéd nem szokott jó lenni, az eltérést a két esemény-hang között 0,01 sec alatt próbáljuk tartani, ez észrevehetetlen. Tehát a film elején megkeresünk egy lövést az eredetiben, a digitalizáltban megnézzük az idokülönbséget és a digitalizált elejéhez "insert silence", vagy a különbség idejét kijelöljük és töröljük. Elvileg az eleje szinkronba lesz, belevizsgálunk a késobbi részekbe, ha stimmel akkor normalizáljuk és mentjük. Ellenorzésképpen a BSPlayer-el megnyitjuk a film m2v-t és hozzányitjuk a hangot, és figyeljük, ha jó továbblépünk, ha nem akkor vissza a Soundforge-be és pontosítás. Az elmentett digitalizált file-t a DartXP Pro nevu zajszuron át kell engedni és a videónk zajmintáját kiszurjük a WAV-ból.

A szűrt hangot Soundforge-ban megnyitjuk, kijelöljük csak az egyik csatornát elejétol végéig, egérrel kihúzzuk a munkaterületre a mono WAV-ot és persze a másik csatornával ugyanígy eljárva elmentjük, left illetve right néven.

A szűrt hangot Soundforge-ban a "channel converter"-rel "stereo to mono use both channels 50%" presettel elmentjük centernek.

A többi 3 csatornát az eredetibol fogjuk beletenni. "Besweet Gui"-val az eredeti ac3-ból "six mono waves"-t készítünk. Törljük a left, right, centert.

Indul a Vegas4.File menu New, a project settingsben az Audio fülre kattintva lehet beállítani az 5.1 audiot. Ha kész, be kell húzni egymás alá a 6db mono csatornát és el kell helyezni a hangtérben az oket megilleto helyre. Ez lehet, hogy így nem step by step hangzású, de ha itt tart valaki szerintem nem lehet elvéteni. A digitalizált bal /left a soundforge-ból/ a frontleft a hangszóróra rá kell dobni úgy, hogy 100% left és 100% front legyen a felirat. A többi hangot is ugyanígy, kivéve az LFE csatornát. Ennél a csatorna elosztó képre kell bökni jobb egérrel, és azt kell választani, ez legyen LFE, ez a mélyláda. A csatornák sorrendje nem számít, a lényeg, hogy jó helyre jelöljétek oket. Ha kész, bele kell hallgatni és nézni kell a kivezérlés jelzon, hogy minden csatornának van-e hangja. Keresni kell egy hangos részt és belehallgatni, ha a kivezérlés jelzo valahol "clipping"-et mutat azt a csatornát le kell halkítani, a másik oldalt szintén ugyanennyire.

Ha minden jó, mehet a rendering: File menü:Render As nevet kell neki adni és legyártja az 5.1 audio-t 448 Kbit. Ha túl nagynak tartjátok a file-t át lehet alakítani 384 Kbitesre az AC3 machine /ami a Besweet Gui-val. Az új Besweet nem hajlandó az ac3 enkódolásra!

Ha van feltelepítve AC3 filter akkor kipróbálhatjátok a BSPlayerrel megnyitni a film m2v-jét és hozzá az új AC3 HUN hangot és mehet az authoring.

 

 
< Előző   Következő >

JVC Samsung Sony Toshiba Vestel LG Acer Panasonic Philips 3D szemüveg
Támogasd PayPal-en dvdx.hu honlapot

Írd be az összeget:



Támogasd a fejlesztéseket, hogy hatékonyabb, és jobb legyen a dvdx.hu honlap.

Köszönjük! Részletekért kattints IDE!



Ma 2024. 4. 26, péntek, Ervin napja van.
Holnap Zita napja lesz.
Legújabb letöltések
Jun.08
Downloads
FileClone2go Free Video Converter 1.3.8
May.28
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0c HUI
Mar.12
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0a HUI
Dec.12
Downloads
FileDVD Shrink v3.2.0.15 hu portable
Aug.15
Downloads
FileWinamp v5.541
Legtöbbet letöltött fájlok
Jan.07
Downloads
File iconDVD Shrink 3.2 hu
36269
Mar.06
Downloads
File iconFree 3GP Video Converter 2.4.5.1 hu
33130
May.08
Downloads
File iconDivxToDVD 0.5.2b
30990
Mar.12
Downloads
File iconSony Vegas Pro 8.0a HUI
29611
Apr.06
Downloads
File iconVegas 7.0 HUI
21906
Legtöbbet nézett leírások
dvdX Fórum Belépés
Felhasználónév

Jelszó

(C) 2007 dvdX Tippek-Tükkök - Minden jog fenntartva!   HonlaptĂ©rkĂ©p Lap tetejĂ©re
Impresszum Kapcsolat Jogi Állásfoglalás Impresszum