2024.04.25.
dvdX Forum
     
Fömenü








Szavazás
Miböl szeretnél többet a honlapon?
 
A crc, temp és egyéb hibás fájlok, mit csináljak? Nyomtatás Email
Olvasóink értékelése: / 72
ElégtelenKitűnő 
Írta: dvdX   
2006.06.03.

A crc, temp és egyéb hibás fájlok, mit csináljak?

I.CRC hibás rar vagy zip fájlok esetén nem kell azonnal idegrohamot kapni és törölni a letöltött filmet. Ha megnyitod a win rar-t betallózod a kibontáskor hibásként kijelzett rar fájlt, bal kattal kijelölöd majd a javitás opciót választod lefuttatja a hiba keresést, mentsd abba a mappába, ahol a hibás fájlod is volt. Win rar -t bezárhatod,megnyitod a mappát ahol a rarjaid vannak megkeresed a fixed rar fájlt,ha meg van az eredetit törölheted,a fixedböl átnevezéssel csak a PL.:rar 08-at hagyod,bal nyomva tartott egér gombbal a helyére huzod(hogy sorba kerüljön).Most a megszokott módon katt rar01 és kibontás.

II:Temp: ha ki jelölsz egy filmet pl.:nero-val vagy bármely olyan progival amely a local settings/temp-et használja irás közben a tárolásra és ultra tárolónak majd a folyamat elinditása után a progi söt a gép is leáll gyanakodj arra hogy valamely cleaner progid folyamatként a hátérben müködik.Nyomsz egy ctrl+alt+delt és nézd meg a feladat kezelödben milyen futó folyamatok müködnek.Átlagosan elmondható hogy 34-36 a normális,katt rá ilyenekre hogy winamp exe,lejátszok exe-i,a többit hagyd(egyenlöre)Ellenörizd le hogy milyen cleaner progid van pl.:windows waser,illetve temp és log fájl törlö progik.Ugyan is ha telepitéskor azt az opciót választottad hogy a gép bekepcsolásakor a háttérben müködjön? bizony ott is lesz és szépen törli a temp és log fájlokat ami az iráshoz kellene .Tehát az iro progi feledja a harcot.Na most a feledat kezelöben szépen leállitod pl.:waser exe és már jó is minden.Megteheted ezt akkor is arra az idöre amig irni szeretnél majd utána vissza kapcsolod a cleaner progit.

III:Tweak no w regcleaner:windows registry tisztitó:bizonyára van olyan progid ami free és már nem használható,vagy régebben letörölt programok maradékát lehet vele eltávolitani hogy az se foglalja a memoriát.
East-Tec eraser:sms web és bármely internetes oldalról való letöltéskor ha letöltesz fájlt bizony elöfordulhat hogy FAKE tehát értéktelen üres fájl amivel a windows sokszor nem tud mit kezdeni nem tudja még törölni sem. Hiba üzenetként visszaadja hogy más használja nem törölhetö. Nos ez a progi szintén jelzi ezt, de egyúttal rá is kérdez, hogy mégis törlöd? Hát persze hogy ok.Szépen átereszti egy papir darálóhoz hasonlitó cuccoson és már törölte is.
Window washer:ha sokat netezel, sokat használod a gépet akár pl. film irásra sok log.,temp és társai fájl is keletkezik.Nos ez a progi hivatott a rendszered ilyetén megtisztitására nálam a C meghajto foglalt volt 6.8GB-ig majd a progi müködése után 5.7-ig tehát sok durván 500 MB felesleges fájl gyült ösze.Na most ez a program nem tévesztendö össze a lemez karbantartóval mert ez mindenhonnan törli a szükségtelen fájlokat lásd az I pontot.Éppen ezért oda kell rá figyelni hogyan mikor használod.

IV:szintén ha sokat netezel összefog gyülni elöbb vagy utóbb egy csomó kém progi.Ha a spybot vagy másik irtó futtatása után kiirja hogy nem tudja törölni nincs veszve semmi.Start menü >futtatás>beirod hogy regedit>és onnan törlöd a kérdéses bünözöt. Itt is tudod törölni amár nem használt törölt progik regjét.
Ezután azt fogod tapasztalni amit kell:ujra normális sebességen müködik a géped.
Pár tip a kémekre: Fanweb, My web, Gator, My web source. Ezek fogják a gépet leginkább.

V.RENDSZER GYORSITÁS.:Start menü>futtatás:msconfig.exe>ok bejövö ablakon az Általános fül itt kiveheted a pipát minden olyan progi exe-je elöl ami fölösleges hogy bekapcsoláskor automatikusan elinduljon ezzel is "fogva a gépet".Gondolok itt winamp.exe,quicktimer.exe stb.BOOT.INI fülnél pipáld ki a NOGUIBOOT. Most már csak alkalmaz majd ok.
FIGYELEM!A számitógép újra inditásával jár együtt és újra inditáskor a rendszer segédprogram inditása kérdésre kiskockába pipa hogy nekérdezze újra és neinditsa.

 

 
< Előző

JVC Samsung Sony Toshiba Vestel LG Acer Panasonic Philips 3D szemüveg
Támogasd PayPal-en dvdx.hu honlapot

Írd be az összeget:



Támogasd a fejlesztéseket, hogy hatékonyabb, és jobb legyen a dvdx.hu honlap.

Köszönjük! Részletekért kattints IDE!



Ma 2024. 4. 25, csütörtök, Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
Legújabb letöltések
Jun.08
Downloads
FileClone2go Free Video Converter 1.3.8
May.28
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0c HUI
Mar.12
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0a HUI
Dec.12
Downloads
FileDVD Shrink v3.2.0.15 hu portable
Aug.15
Downloads
FileWinamp v5.541
Legtöbbet letöltött fájlok
Jan.07
Downloads
File iconDVD Shrink 3.2 hu
36269
Mar.06
Downloads
File iconFree 3GP Video Converter 2.4.5.1 hu
33130
May.08
Downloads
File iconDivxToDVD 0.5.2b
30990
Mar.12
Downloads
File iconSony Vegas Pro 8.0a HUI
29611
Apr.06
Downloads
File iconVegas 7.0 HUI
21906
Legtöbbet nézett leírások
dvdX Fórum Belépés
Felhasználónév

Jelszó

(C) 2007 dvdX Tippek-Tükkök - Minden jog fenntartva!   HonlaptĂ©rkĂ©p Lap tetejĂ©re
Impresszum Kapcsolat Jogi Állásfoglalás Impresszum