2019. October 14.
dvdX Forum
     
Főmenü arrow Program leírások arrow DVD szerkesztés arrow TMPGEnc DVD Author
Szavazás
Miből szeretnél többet a honlapon?
 
TMPGEnc DVD Author Nyomtatás Email
Olvasóink értékelése: / 36
ElégtelenKitűnő 
Írta dvdX   
2006. July 02.

TMPGEnc DVD Author - DVD létrehozása MPEG állományokból

A különböző eszközökkel (DVD-író, capture-kártya, stb.) együtt adott jónevű programok (U‑Lead, Pinnacle, BS‑Gold stb.) sajnos használhatatlannak tűnnek az MPEG > DVD konvertálás terén. Nem szeretem, ha a kezelési utasítás 80%‑ban arról szól, miként kreáljunk leendő DVD‑nk menüjéhez látványos gombokat, miközben a program egy olyan egyszerű feladattal sem képes megbirkózni, hogy egynél több bemeneti állományból készítse el a kimenetet.

 

Ám -szerencsére- létezik a TMPGEnc DVD Author 3 program! Ezt kimondottan azoknak készítették, akik az egyszerű, de használható programokat kedvelik. Sajnos fizetős, de szerintem ezzel együtt is a legjobb megoldás! Lássuk a célszerszámot!

01. A program indítása után új projektet hozunk létre [Create new project]:

02. Ezt követi az MPEG‑állományok betöltése [Add file]. Látható, hogy DVD‑t is hozzáadhatunk [Add DVD video], ami igen kényelmes megoldás, ha korábban már elkészítettünk több kisebb projektet, amelyeket most szeretnénk összevonni. Ekkor azonban szigorú feltétel, hogy az egyes projekteknek meg kell egyezniük video- és audio tulajdonságok tekintetében egyaránt, különben nem megy!

Az alsó sávban látható a hozzáadott állományok helyigénye a lemezen. Ez az érték 1‑200 kB‑tal nőhet a későbbi szerkesztés következtében. Nem baj, ha kicsit a pirosba csúszunk (több, mint 4438 MB), mert megússzuk egy figyelmeztetéssel, amely után a program létrehozza a kívánt állományokat (a "csillogó csodák" ezt sem tudják: ha nem megfelelő a méret, azokkal nem lehet létrehozni a DVD‑fájlokat!!!).

Fontos! Ha a méret meghaladja a 6000 MB‑ot, érdemes átgondolni, hogyan lehet két lemezre felbontani az anyagot, mert ekkor a tömörítés már nem ad használható végeredményt: vagy a képminőség romlik elviselhetelen mértékben, vagy akadozik a lejátszás (egyes lejátszókon el sem indul!).

 03. Ha fejezeteket akarunk hozzáadni, azt most kell megtennünk az [Edit], vagy [Edit clip] megnyomásával. Újabb ablakban választhatunk a [Clip information], vagy a [Chapter cut edit] között. A szerkesztés során NEM ajánlott a [Set as start frame], vagy a [Set as end frame] használata. Az MPEG jellegéből következően pontatlan vágást eredményez! Sokkal jobb eredményt érhetünk el a capture‑kártya saját vágó‑programjával.

Durván a csúszka húzásával mozoghatunk a filmben, majd a [Previous] és [Next] segítségével kereshetjük meg pontosan azt a frame‑et, ahol új fejezetet akarunk kezdeni. A megfelelő ponton a program kiírja az információs területen a frame típusát és hogy ide illeszthető fejezet (B: Can insert chapter.). Hozzáadás az [Add current frame to chapter] gombbal. A [Show thumbnail] bekapcsolása csak izmos gépen ajánlott! Ha mindennel elkészültünk, [OK] megnyomásával visszatérhetünk a főoldalra.

04. A [Create menu] oldalon választhatunk néhány kezdetleges menü közül. Jómagam a [No menu] beállítást preferálom. Ha valaki egyebet is akar tenni a film mellé, annak úgyis bonyolultabb programra van szüksége. Pusztán a fejezetek miatt pedig nincs értelme egy menünek, hiszen minden lejátszó képes lapozni azokat.

05. Az [Output] oldalon kijelöljük a célmappát, majd a [Begin output] megnyomásával elindítjuk a folyamatot. Ha pirosba mentünk a szerkesztés során, akkor itt egy figyelmeztető ablak jelenik meg, amelyet az [Ignore] megnyomásával mellőzhetünk. A feldolgozás géptől (és a bemenet méretétől) függően 5‑50 perc. Kb. 70%‑ig jelzi reálisan a fennmaradó időt, utána jelentősen gyorsul (VOB fájlok újraszervezése) és sokkal rövidebb ideig fut, mint a kijelzés alapján várható volna.

06. Ha a méret nagyobb, mint a megengedett 4438 MB (piros sáv) a végeredményt tömöríteni kell, mert nem fér rá egy lemezre. Tömörítéshez a DVDShrink programot ajánlom: gyors, ingyenes és tapasztalataim szerint jó eredményt ad, kivéve, ha a bemenet nagyon zajos (rossz minőségű) volt, vagy túlzott tömörítést alkalmazunk. A VIDEO_TS.IFO megnyitása után a program egy rövid ellenőrzést hajt végre (ez még lassú gépen sem tart 1‑2 percnél tovább), majd megjelenik a főablak, ahol beállíthatjuk a tömörítést 5%‑os lépésekben. Addig kell az értéket növelni, amíg a zöld sáv melletti piros rész szürkére nem vált.

 Fontos! Még DVD‑minőségű anyagnál se menjünk 40% fölé! Ha pedig rossz minőségű az eredeti akkor inkább a kétlemezes megoldást javaslom. A megfelelő tömörítés kiválasztása után a [Backup] (és a célmappa kijelölése) indítja a folyamatot, amely géptől függően 15‑60 perc lehet, ha az [Encoding] ablakban az [Enable Video Preview] funkciót kikapcsoltuk, különben lényegesen lassabban fut!

 

TMPGEnc DVD Author 3 program leírása: Ezt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezd a JavaScript használatát

 

 
< Előző   Következő >

JVC Samsung Sony Toshiba Vestel LG Acer Panasonic Philips 3D szemüveg
Támogasd PayPal-en dvdx.hu honlapot

Írd be az összeget:Támogasd a fejlesztéseket, hogy hatékonyabb, és jobb legyen a dvdx.hu honlap.

Köszönjük! Részletekért kattints IDE!Ma 2019. 10. 14, hétfő, Helén napja van.
Holnap Teréz napja lesz.
Legújabb letöltések
Jun.08
Downloads
FileClone2go Free Video Converter 1.3.8
May.28
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0c HUI
Mar.12
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0a HUI
Dec.12
Downloads
FileDVD Shrink v3.2.0.15 hu portable
Aug.15
Downloads
FileWinamp v5.541
Legtöbbet letöltött fájlok
Jan.07
Downloads
File iconDVD Shrink 3.2 hu
36075
Mar.06
Downloads
File iconFree 3GP Video Converter 2.4.5.1 hu
33060
May.08
Downloads
File iconDivxToDVD 0.5.2b
30626
Mar.12
Downloads
File iconSony Vegas Pro 8.0a HUI
29537
Apr.06
Downloads
File iconVegas 7.0 HUI
21883
Legtöbbet nézett leírások
dvdX Fórum Belépés
Felhasználónév

Jelszó

(C) 2007 dvdX Tippek-Tükkök - Minden jog fenntartva!   HonlaptĂ©rkĂ©p Lap tetejĂ©re
Impresszum Kapcsolat Jogi Állásfoglalás Impresszum