2024.04.18.
dvdX Forum
     
Fömenü arrow Program leírások arrow Cikkek, Szoftver tesztek arrow LightScribe - Korong gravírozás








Szavazás
Miböl szeretnél többet a honlapon?
 
LightScribe - Korong gravírozás Nyomtatás Email
Olvasóink értékelése: / 69
ElégtelenKitűnő 
Írta: dvdX   
2007.04.23.

Mi a LightScribe?

A Hewlett-Packard által kifejlesztett LightScribe Direct Disc Labeling technológiával, a CD/DVD lemezek feliratozható felületére egy komplex emblémát hozhatunk létre. Természetesen kimondottan LightScribe CD/DVD- lemezekre van szükség, amelyek már nem sokkal drágábbak a normál DVD lemezekhez képest. Pofon egyszerűen csak megfordítjuk a lemezt az írás után, és felgravírozzuk a képeket, feliratokat a lemezre, a megfelelő szoftverrel (Nero Cover Designer, Nero Burnin Rom, LightScribe program). Az 5,87 cm külső és 2,38 cm belső felületre gravírohatunk, amit a fantáziánk kiötlött. A gravírozást az optikai fejjel oldja meg a LightScribe DVD író, ami körülbelül 20-25 percig is eltarthat, tudomásom szerint a fejlesztők már dolgoznak az újabb szériákon, ami által már ez lerövidül 15 percre.

Maga az íróban egy elektronika oldja meg az azonosítást, a lemez írható felületen elhelyezkedő információs sávból. Tehát nem a gravírozandó felületéről, ami által egy sima lemezt is vissza helyezhetünk, de ki tudja, hogy ez mekkora kárt okozhat a hardverünkben. A DVD író firmware-je itt már természetesen módosított, az elöző társaikéhoz képest, hisz bele kelett integrálni ezt az új funkciót. Tudnunk kell azt is, hogy a HP él teljes mértékben, a szabadlmi jogokkal, így a többi gyártónak fizetniük kell a LightScribe meghajtók előállításhoz. Tehát röviden összefoglalva, zökkenömentesen készíthetsz látványos címkéket a lemezidre, ezen felül ezek a címkék örökké tartanak.

 

Miért jó ez a technológia?

Szem előtt kell tartanunk azt, hogy egy hagyományos tintasugaras nyomtató, ami rendelkezik korong címke nyomtatással, rendkívűl sok a bajlódás. Ragszgatnunk kell a címkét, ami esetleg ronthat, az olvashatóságon, és persze üthet a lemezünk a meghajtónkban. A tintasugaras nyomtatóban cserélni, vagy töltőgetni kell a patronokat, ami már napjainkban nem kis befektetés. Az alkoholos filces megoldáról nem is beszélek, hogy milyen csúnya a korongon. Nem kopik el az írás, és a matrica nem púposodik fel a lemezen, hanem a LightScribe technológiával készített lemezk, mind már mondtam örökké tartanak. És persze ne hagyjuk ki azt a szempontot sem, hogy mekkora méretbeli különbség van, egy nyomtató, és egy DVD író között. A kész lemezek között, is észre vehető a különbség, hisz majdnem gyári kinézetű lesz a korongunk. Nem kellcipelnünk magunkkal a nyomtatót, ha megyünk valahova, hisz már a notebook-okban is fel lelhető ez a DVD író.

 

Összegében csak annyit tudnék, még hozzá fűzni ehhez a technológiához, hogy költségkímélően, és profi módon tudunk gyári kinézetű lemezekt létrehozni.

 

LightScribe - Korong gravírozás leírás: dvdX

 

 
< Előző   Következő >

JVC Samsung Sony Toshiba Vestel LG Acer Panasonic Philips 3D szemüveg
Támogasd PayPal-en dvdx.hu honlapot

Írd be az összeget:



Támogasd a fejlesztéseket, hogy hatékonyabb, és jobb legyen a dvdx.hu honlap.

Köszönjük! Részletekért kattints IDE!



Ma 2024. 4. 18, csütörtök, Andrea napja van.
Holnap Emma napja lesz.
Oldalainkat 2 vendég böngészi
Legújabb letöltések
Jun.08
Downloads
FileClone2go Free Video Converter 1.3.8
May.28
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0c HUI
Mar.12
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0a HUI
Dec.12
Downloads
FileDVD Shrink v3.2.0.15 hu portable
Aug.15
Downloads
FileWinamp v5.541
Legtöbbet letöltött fájlok
Jan.07
Downloads
File iconDVD Shrink 3.2 hu
36268
Mar.06
Downloads
File iconFree 3GP Video Converter 2.4.5.1 hu
33130
May.08
Downloads
File iconDivxToDVD 0.5.2b
30989
Mar.12
Downloads
File iconSony Vegas Pro 8.0a HUI
29611
Apr.06
Downloads
File iconVegas 7.0 HUI
21906
Legtöbbet nézett leírások
dvdX Fórum Belépés
Felhasználónév

Jelszó

(C) 2007 dvdX Tippek-Tükkök - Minden jog fenntartva!   HonlaptĂ©rkĂ©p Lap tetejĂ©re
Impresszum Kapcsolat Jogi Állásfoglalás Impresszum