2024.04.20.
dvdX Forum
     
Fömenü arrow Program leírások arrow DVD szerkesztés arrow Felirat összefüzése a filmel








Szavazás
Miböl szeretnél többet a honlapon?
 
Felirat összefüzése a filmel Nyomtatás Email
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Írta: dvdX   
2006.06.03.

A legegyszerübb módja, hogy feliratot és idegen nyelven szóló filmet összefüzzünk!

Ami még kell:
- DvdDecrypter vagy bármilyen rippelö
- VobEdit
- IfoEdit
- Total Commander vagy bármilyen file kezelö

Nevezd öket már a kezdeti lépéskor FILM_01, FILM_02 ….stb. re a könnyebb munkavégzés miatt, ha több kisfilmed van, mint ahogy nekem volt.

Egy file kezelövel a „film 2” könyvtárban lévö film „vob”-okat átnevezzük pl: „VTS_01_1.vob” –ról „VTS_01_001.vob” –ra és így tovább, az összes film vob-okat.
A FILM_01 mappában lévö maradjon: VTS_01_1.vob a FILM_02-bne lévöben pedig legyen ez: VTS_01_001.vob.

A VobEdit programmal nyissuk meg az „Open” füllel a „FILM_01” ha van több, akkor az utolsó „vob” file-t, ha nincs akkor csak azt ami van /PL: VTS_01_1.vob, vagy esetleg VTS_01_4.vob /. Középen lévö függöleges görgetö füllel a legaljára csúsztatunk, és a baloldali adatokban visszafelé megkeressük az utolsó „Navigation Pack”-ot, majd arra kattintva a jobboldalon, az abból nyíló adatok közül megkeressük a „VOB ID”-t. Majd a hozzátartozó „Value” számot rögzítjük. Pl papírra, ismered még a papírt?

Újraindítjuk a VobEdit-et, de nem csukjuk be a nyitva lévöt.

Az újra megnyitott VobEditben, az „Open” füllel megnyitjuk a „FILM_02” elsö átírt „vob” file-át /ami az elözetesen átnevezett fájlok miatt mindig ez legyen: VTS_01_001.vob/. Az „Edit” file menüböl (bal felül), megnyitjuk a „Joint Clips”-et. A felajánlót file-t elmentjük ahova akarjuk, és a felbukkanó „dialog” fülben a „First VOB ID” hez hozzá adjuk az „film 1”-böl kinyert „Value” számot (pl: ha az 2, akkor a beírt szám 3). A szám mindig egyel lesz több, ezáltal elindul az átalakítás. Ha elkészült, bezárjuk a VobEdit mindkét ablakát. Ezt a formátumot kapjuk 1Gb-ig: VTS_01_1.vob

Egy file kezelövel az így elkészült „vob”-okat áthelyezzük az „FILM_01” mappába úgy, hogy az utolsó film „vob” sorszáma után folytatólagosan legyen. Tehát ha az elsö négy vob-ból állt, akkor az elkészültek öttel kezdödnek, és folytatva / VTS_01_1.vob -….- VTS_01_4.vob majd VTS_01_5.vob -….. stb. /. Tehát a tetszöleges könyvtárban átírjuk a VTS_01_1-et, ha a FILM_01 ben csak egy file volt akkor VTS_01_2-re ás áthelyezzük a file-t.

Ezek után a „FILM_01” DVD alap IFO-BUP adatait kitöröljük, sima delete.

Az IfoEdit-tet elindítva újra írjuk az elkészült Dvd „.ifo” és „.bup” adatait, úgy, hogy a az IfoEdit-ben megnyitjuk a „Create IFOs”-t, és az elöbbiekben összerakott vob-okat megnyitjuk az „output Stream”-ben. Ha az alatta levö „Same as source”-ban kipipáljuk a négyzetet, akkor rögtön a „vob”-ok elé rakja az IFO és BUP kiterjesztéseket.

Ezek után arra kell még figyelni, hogy ezt csak 9 db vob-ig lehet így ezzel a módszerrel megcsinálni. Ha összefüzted a kilenc file-t, készítettél ifo és bup kiterjesztést, akkor kezd el kiírni például Nero-val ISO-ba. Ezt talán ezzel: Daemon Tools 3.44 futtatod, és rippeled a DvdDecrypterrel vagy bármilyen más rippelö programmal. Ekkor lesz megint mérettöl függöen pár „VTS_01_1, ..2, ..3” file-od ifo-val, buop-pal stb. és ezekkel újrakezded az elözö folyamatot.

Így elkészült a filmek összefüzése, amit még összehúzni is kell, ha több gigát sikerült csinálnod mint ami felfér a 4,7Gb-os lemezre, komoly film esetén, kihagyva a nem kellö nyelv-felirat részeket /pl: dvd2one-nal, vagy a DVDShrink, esetleg CloneDVD-vel/.

Nos ez a leírás két film pl.: DVD 1 és DVD 2 lemezeinek összefüzésére készült, mert ezzel a megoldással egyszerüen, és gyorsan, és a film belsö adatait - /frame - chapter - stb./ megtartva össze füzhetjük a két DVD-ket. Amit kezdjünk úgy hogy, a két DVD-t rippeljük a vinyóra „IFO” módban, „film 1 – film 2” könyvtárba /rippelésre a DvdDecrypter az egyik legjobb, és ingyenes/.

 

 
< Előző   Következő >

JVC Samsung Sony Toshiba Vestel LG Acer Panasonic Philips 3D szemüveg
Támogasd PayPal-en dvdx.hu honlapot

Írd be az összeget:



Támogasd a fejlesztéseket, hogy hatékonyabb, és jobb legyen a dvdx.hu honlap.

Köszönjük! Részletekért kattints IDE!



Ma 2024. 4. 20, szombat, Konrád, Tivadar napja van.
Holnap Konrád napja lesz.
Oldalainkat 2 vendég böngészi
Legújabb letöltések
Jun.08
Downloads
FileClone2go Free Video Converter 1.3.8
May.28
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0c HUI
Mar.12
Downloads
FileSony Vegas Pro 8.0a HUI
Dec.12
Downloads
FileDVD Shrink v3.2.0.15 hu portable
Aug.15
Downloads
FileWinamp v5.541
Legtöbbet letöltött fájlok
Jan.07
Downloads
File iconDVD Shrink 3.2 hu
36269
Mar.06
Downloads
File iconFree 3GP Video Converter 2.4.5.1 hu
33130
May.08
Downloads
File iconDivxToDVD 0.5.2b
30989
Mar.12
Downloads
File iconSony Vegas Pro 8.0a HUI
29611
Apr.06
Downloads
File iconVegas 7.0 HUI
21906
Legtöbbet nézett leírások
dvdX Fórum Belépés
Felhasználónév

Jelszó

(C) 2007 dvdX Tippek-Tükkök - Minden jog fenntartva!   HonlaptĂ©rkĂ©p Lap tetejĂ©re
Impresszum Kapcsolat Jogi Állásfoglalás Impresszum